X 
Cutremure stiri: 502

Atentat la viața unui om de afaceri cu o mașina capcană

11 oct. 2015,, 09:05   Societate
9925 4

Foto: protv.md

Un Mercedes a explodat in noaptea trecuta in centrul capitalei. Totul s-a intamplat in apropierea unui bloc in care locuieste Renato Usatii. Usatii afirma ca a fost informat ca in partea din spate a automobilului ar fi fost plasat un dispozitiv explozibil. Politia investigheaza 2 scenarii: un scurtcircuit sau atentat. Soferul care era in interior a reusit sa scape.

Paznicul blocului unde s-a produs explozia ne-a spus ca automobilul nu apartine vreunui locatar.

”Masina era acolo si se vede pe camere cum a explodat, la 1.59.„

Speranta STATE, REPORTER PRO TV: ”Imediat dupa incident masina a fost evacuata, iar carosabilul spalat si curatat. Totusi, locul in care s-a produs deflagratia poate fi identificat cu usurinta datorita acestor urme de ulei de motor care se vad si acum.”

Astazi la locul incidentului am gasit cativa politisti, care ne-au spus ca masina era parcata langa restaurantul din apropiere si s-a aprins la scurt timp dupa ce a pornit. Intamplator sau nu, automobilul a luat foc in apropierea unui bloc in care Renato Usatii inchiriaza un apartament.

Renato USATII, LIDER PN: "Am fost sunat de paza care mi-a spus ca a explodat. Bomba era in spatele masinii. Nu stiu daca are vreo legatura. Am intrebat a cui e masina, dar nimeni nu vrea sa spuna.”

Portalul de stiri moldstreet a scris astazi ca masina, un Mercedes GL 350, care nou ajunge sa coste pana la 100 de mii de euro, ar apartine unui om de afaceri din Rusia. Potrivit unor surse, businessmanul a mai fost atacat anterior, chiar vara aceasta, fiind impuscat de un individ cu cagula pe fata. Politia refuza sa dezvaluie identitatea acestuia.

Adrian JOVMIR, OFIȚER DE PRESĂ DP CHIŞINĂU: ”Sunt doua variante: scurt circuit sau obiect explozibil. Noi cercetam.”

Potrivit Serviciului Situatii Exceptionale, flacarile au fost stinse in 4 minute, iar masina a ars in proportie de 40 la suta, in special partea din spate. In 2011, Igor Turcan, om de afaceri si presedintele Federatiei de Tenis, a fost ucis intr-un atentat cu o masina capcana.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав