Cutremure stiri: 501

Presa: Piloții NATO instruiți să doboare avioane rusești

12 oct. 2015,, 11:50   Externe
3453 9

Foto: jurnalul.ro

Piloții britanici și ai NATO au fost informați că pot recurge la acțiuni drastice daca sînt atacați de forțele aeriene ale lui Vladimir Putin în timpul misiunilor din Irak, potrivit agenției UNIAN, care citează publicația britanică The Daily Star.

„Trebuie să ne protejăm piloții dar în același timp mai face un pas către război. Va fi nevoie de un singur avion doborît în timpul unei bătălii aeriene și tot contextul se va schimba”, a declarat un oficial senior din sectorul apărării, citat de Daily Star, adăugînd că este doar o chestiune de timp pînă cînd avionele de luptă britanice vor fi implicate într-o confruntare mortală cu aeronavele militare rusești.

Avioanele britanicilor, RAF Toronado, vor fi echipate cu o nouă armă supersonică pentru lupte aeriene.

În plus, piloților britanici li s-a spus să evite cu orice preț contactul cu avioane rusești, iar echipele de control din SUA și Marea Britanie vor face tot ce pot pentru a ține forțele aeriene separate.

Dar, piloții au fost avertizați că trebuie să fie pregătiți să tragă în avioane rusești, dacă viețile lor depind de acest lucru.

„Nimeni nu știe ce vor face rușii în continuare. Nu știm cum vor răspunde dacă vor intra în contact cu un avion occidental”, a spus o sursă, potrivit UNIAN.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав