Cutremure stiri: 506

Deputaţii se reunesc în prima şedinţă de plen

15 oct. 2015,, 09:30   Politică
2269 0

Foto: noi.md

Deputații se reunesc astăzi în prima ședință de plen din sesiunea de toamnă. Cu această ocazie, liderii fracţiunilor parlamentare şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, vor ţine discursuri.

De asemenea, premierul Valeriu Streleț va prezenta un raport despre situația social-economică din țară.

Reprezentanţii Ministerului Economiei şi cei ai Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică vor vorbi despre situaţia din sistemul electroenergetic.

Totodată, conducerea Băncii Naţionale şi a Ministerului Finanţelor le va prezenta aleşilor informaţii despre starea de lucruri din domeniul financiar-bancar.

Iar cea a Comisiei Electorale Centrale va trebui să răspundă afirmaţiilor potrivit cărora alegerile parlamentare din 2014 şi cele locale din acest an au fost fraudate.

Parlamentul va avea o agendă încărcată în sesiunea de toamnă. Deputaţii îşi propun să examineze aproape 80 de acte normative privind implementarea Acordului de Asociere dintre Republica Moldova şi Uniunea Europeană.

Pe agenda deputaților figurează proiecte privind reforma justiţiei, a domeniilor sănătate și asigurări sociale, energetică și dezvoltarea afacerilor.

De asemenea, pachetul agricol urmează să fie supus votului în a doua lectură.

În Parlament urmează să ajungă şi proiectul de rectificare a bugetului pentru anul 2015. Asta după ce documentul va fi examinat de către Guvern.

În această sesiune, parlamentarii vor trebui să-şi dea votul şi pentru Bugetul anului viitor, dar şi pentru politica bugetar-fiscală.

Totodată, Legislativul va trebui să aleagă un nou Guvernator al Băncii Naţionale. Comisia de selectare a candidaţilor a anunţat că numele acestuia va fi cunoscut pînă în data de 6 noiembrie.

În prezent, în Parlament mai sînt înregistrate şi aproximativ 30 de acte legislative elaborate de Guvern și Președinție.

Sesiunea parlamentară de toamnă a început în data de 16 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав