X 
Cutremure stiri: 505

Putin a comentat refuzul SUA de a accepta delegația FR în frunte cu Medvedev

16 oct. 2015,, 11:30   Externe
2974 1

Foto: reuters.com

Vladimir Putin a criticat vehement, joi, atitudinea Washingtonului si refuzul SUA de a dialoga direct cu Moscova pe marginea dosarului sirian, relateaza Agerpres, citand AFP.

Aflat in vizita la Astana, Kazahstan, liderul rus a denuntat “pozitia neconstructiva” a SUA, care au respins propunerea Rusiei de a trimite o delegatie americana la Moscova sau de a primi o delegatie condusa de premierul Dmitri Medvedev la Washington, pentru a discuta pe marginea conflictului sirian.

“Cred ca aceasta pozitie este neconstructiva si se pare ca sursa slabiciunii de care dovada pozitia americana o constituie faptul ca SUA nu au un plan pentru Siria. Probabil, pur si simplu nu exista nimic de discutat” cu americanii, a spus Putin, relateaza Agerpres.

“Nu inteleg cum partenerii nostri americani pot critica actiunile luptei antiteroriste ale Rusiei in Siria, refuzand in acelasi timp dialogul direct pe marginea problemelor importante, precum este reglementarea politica” a conflictului, a mai spus presedintele rus.

Rusia afirma ca a propus SUA ca o delegatie de responsabili americani sa vina la Moscova. Apoi, in fata reticentelor Washingtonului, Moscova a propus ca o delegatie rusa condusa de Medvedev sa plece la Washington. Potrivit sefului diplomatiei ruse, Serghei Lavrov, SUA au refuzat aceste doua propuneri.

In pofida esuarii acestor tentative de dialog, militari de rang inalt ai celor doua tari discuta in conferinta video pentru a evita orice incident intre avioanele lor care opereaza in spatiul aerian sirian.

In timpul unei conversatii telefonice care a avut loc joi intre Lavrov si omologul sau american John Kerry, Moscova si Washingtonul “si-au exprimat satisfactia in legatura cu activitatea desfasurata de ministerele apararii rus si american”, potrivit diplomatiei ruse.

Un acord ar putea fi semnat “in urmatoarele zile”, a declarat miercuri, la Washington, un responsabil american in domeniul apararii, in urma celei de-a treia sedinte de discutii in conferinta video de la inceputul interventiei ruse in Siria, la 30 septembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав