Cutremure stiri: 503

Guvernul va selecta în bază de concurs candidatul pentru funcția de magistrat al CC

19 oct. 2015,, 17:00   Politică
2957 0

Foto: noi.md

În Republica Moldova va fi organizat un concurs public pentru selectarea candidatului la funcția de magistrat al Curții Constituționale (CC) din partea Guvernului. Informația a fost comunicată astăzi, în cadrul unui briefing de presă, de premierul Valeriu Streleț, informează NOI.md.

Șeful Executivului a amintit că, în conformitate cu legislația în vigoare, judecătorii CC sînt numiți proporțional de președintele țării, parlament și guvern, iar actualmente este un loc vacant care trebuie suplinit de Cabinetul de miniștri.

Valeriu Streleț a menționat că pentru a evita speculările și încercările de manipulare a opiniei publice referitoare la aceea că candidatura propusă de Guvern ar reprezenta un partid sau altul, el a dispus instituirea unei comisii de concurs pentru selectarea candidatului și demararea concursului respectiv. Premierul i-a îndemnat pe toți specialiștii să participe la acest concurs, menționînd că în cadrul lui candidatul va fi aprobat prin hotărîre de guvern, pentru ca CC să aibă numărul necesar de judecători și să fie funcțională. Valeriu Streleț și-a exprimat speranța că va avea susținere din partea alianței de la guvernare în procesul de selectare și aprobare a candidaților atît în Guvern, cît și în Parlament.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав