Cutremure stiri: 506

Zeci de mii de sirieni fug din calea confruntărilor armate de la Alep, anunţă ONU

21 oct. 2015,, 15:20   Externe
2607 1

Foto: 5secunde.ro

Zeci de mii de sirieni şi-au abandonat locuinţele, la sud de oraşul Alep, situat în nord-vestul ţării, fugind din calea ofensivei pe care regimul a lansat-o săptămîna trecută împotriva rebelilor, a anunţat marţi ONU, relatează AFP în pagina electronică.

"Aproximativ 35.000 de persoane au fost strămutate de la Hader şi Zerbe, la sud-vest de oraşul Alep, în urma ofensivelor guvernamentale din ultimele zile", a declarat pentru AFP, într-un e-mail, purtătoarea de cuvînt a Biroului ONU pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Potrivit Vanessei Huguenin, mulţi dintre ei s-au refugiat la familii care i-au primit sau în adăposturi situate mai la vest, în provincia cu acelaşi nume.

"Oamenii au nevoie urgent de hrană, de produse de bază şi de adăposturi", a subliniat ea. "În plus, agenţiile de întrajutorare sînt tot mai îngrijorate de familiile care trăiesc fără un acoperiş deasupra capului, în contextul în care vremea se răceşte, mai ales noaptea", a adăugat ea.

Forţele regimului au lansat o ofensivă la sud de oraşul Alep, pe 17 octombrie. Ele sînt susţinute de raiduri aeriene ruseşti. Obiectivul ofensivei siriano-ruse este să cucerească satele şi localităţile situate în apropiere de drumul strategic care asigură legătura între Alep şi Damasc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum considerați : Stabilirea supremației legilor si a altor documente al EU asupra legislatiei interne a Republicii Moldova se referă la problema privind caracterul suveran și independent al statului moldovenesc?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав