Cutremure stiri: 504

Voronin consideră că noul guvern trebuie format prin consens, dar fără PLDM

23 oct. 2015,, 12:15   Politică
5170 7
Foto: noi.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, consideră că Guvernul Streleţ trebuie demis, iar noul cabinet de miniştri să fie format prin consens, prin voturile tuturor deputaţilor din Parlament, cu excepţia fracţiunii PLDM. Această opinie a fost exprimată de politician joi seara la postul de televiziune N4.

"Să voteze cei 79 de deputaţi din toate partidele, cum am votat noi cînd l-am lipsit de imunitate pe Vlad Filat, fără PLDM. Liberal-democraţii trebuie goniţi, iar partidul lor – declarat în afara legii. Ei întotdeauna aspirau la putere, pentru a fura cît mai mult. Au jefuit nu doar Banca de Economii. Dacă vom analiza profund toate granturile acordate Moldovei, veţi vedea cît s-a furat", a spus Voronin.

Potrivit lui, prin acţiunile sale, PLDM a compromis noţiunea de integrare europeană şi democraţie.

"Oare numai PLDM poate forma guvernul? Prim-ministrul Valeriu Streleţ nu este competent să ocupe funcţia de premier. Cînd ţara este în criză, el pleacă la Madrid, pentru a-l proteja pe Filat. Din momentul desemnării, nu a făcut nimic concret, doar susţine conferinţe de presă", a declarat preşedintele PCRM.

Deputatul a subliniat că în situaţia actuală ţara are nevoie de un guvern format nu pe criterii politice. Voronin consideră că asemenea guvern din tehnocraţi poate fi format pentru a evita alegerile anticipare, care sînt de prisos.

"Asemenea decizie ar fi fost benefică pentru ţară, ar fi sporit nivelul stabilităţii. După ce Parlamentul va aproba moţiunea de cenzură împotriva Guvernului, protestatarii de la Parlament şi din piaţă îşi vor demonta corturile. Nu-i bine să ţii oamenii în stradă pe aşa vreme", a declarat Voronin.

În opinia politicianului, în spatele acţiunilor de protest de la Chişinău "de asemenea, se ascund interese ale partidelor din AIE".

"Aici la sigur se ascund interese. Cred că în spatele Platformei «DA» stă Vlad Filat, iar în spatele protestelor PSRM şi PN – posibil, Partidul Democrat. Spaţiul media, de asemenea, este divizat pe interese. Nu avem presă liberă. Chiar şi televiziunea publică, finanţată din buget, este controlată de Mihai Ghimpu", a declarat Vladimir Voronin.

Ieri deputaţii PCRM şi PSRM au înregistrat în Parlament o rezoluţie de exprimare a moţiunii de cenzură Guvernului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав