Cutremure stiri: 507

Experţi americani menţionează îmbunătăţirea stării tehnice a judecătoriilor din Moldova

30 oct. 2015,, 14:30   Societate
2568 0
Foto: vimeocdn.com
Specialiştii Agenţiei Statelor Unite pentru Dezvoltare (USAID) din Programul de consolidare a instituţiilor statului de drept (ROLISP) în Republica Moldova menţionează îmbunătăţirea stării tehnice a judecătoriilor moldoveneşti.

Expertul ROLISP Cristina Malai a informat vineri, la prezentarea raportului de evaluare, că în ultimii trei ani 26 din 49 de judecătorii "au îmbunătăţit considerabil starea clădirilor în care sînt amplasate instanţele".

De la 34 la 42 a crescut cifra judecătoriilor în care materialele dosarelor sînt scanate pe hîrtie. 44 de judecătorii (anterior 31) au propriile servere, unde datele sînt acumulate în format electronic. Practic dublu – de la 18 la 33 – a crescut numărul judecătoriilor care au propriii administratori IT.

Un progres considerabil s-a atestat şi la înregistrarea audio a şedinţelor din dosarele civile şi penale. Această practică se aplică în 48 din 49 de instanţe cu programul special Femida.

Preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Victor Micu, a spus că asemenea cercetări, precum şi asistenţa tehnică a partenerilor americani este extrem de importantă pentru sistemul naţional al justiţiei.

"Din 2008 ROLISP ne acordă sprijin. Din 2012 acesta este al doilea raport privind starea judecătoriilor moldoveneşti. Consider că această activitate este importantă şi necesară, deoarece îi disciplinează pe judecători", a menţionat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав