X 
Cutremure stiri: 505

Boțan: Despre crearea partidului, Platforma va anunța la momentul potrivit (VIDEO)

2 noi. 2015,, 13:07   Parerile expertilor
3338 2

Boțan: Despre crearea partidului, Platforma va anunța la momentul potrivit
Foto : noi.md

Unul dintre fondatorii Platformei „Demnitate și Adevăr”, Igor Boțan, susține că procesul de creare a unei forțe politice de alternativă este în curs, iar informația cu privire la noul partid va fi prezentată publicului la momentul oportun. Declarația a fost făcută de Igor Boțan în cadrul unui interviu oferit portalului NOI.md.

Activistul a precizat că o parte dintre colegii săi de platformă vor merge pe dimensiunea politică, iar altă parte, inclusiv el însuși, vor continua să activeze de pe poziții civice. „Procesul de creare a partidului a fost lansat, dar există tot felul de stînci subacvatice care trebuie ocolite cu atenție, astfel încît această mică corăbioară, care a început să plutească, să nu fie scufundată”, a punctat Igor Boțan.

„Discuțiile cu sociologii ne-au adus la ideea că cei care au ridicat flamura protestului, o parte dintre ei, au obligația morală să meargă pînă la capăt. Trebuie să ne întrunim să vedem cine dintre colegi se angajează în structurarea unei forțe politice de alternativă și, la momentul potrivit, de comun acord, pentru ca să nu existe interpretări de scindare în mișcarea protestatară, vom declara cine rămîne și cine se lansează în politică”, a adăugat Igor Boțan.

Totodată, intervievatul a subliniat că bazele noii formațiuni politice trebuie să fie clădite astfel, încît nimeni să nu aibă dubii că cei care vin să-i substituie pe actualii politicieni ar putea fi alți profitori.

„Pentru asta e nevoie de elaborarea criteriilor de selecție, examinarea problemelor legate de screening, adică de trecerea prin filtrele jurnaliștilor de investigație, care să vadă ce biografie au, ce capacități au persoanele care vor accede în partid. Este un proces anevoios, iar colegii mei învață și ei din mers, pentru că astfel de experiențe nu au mai existat pînă acum în Moldova”, a punctat analistul.

Igor Boțan a mai precizat că nu are nicio tangență cu mișcarea politică ce urmează a fi constituită. „Eu voi fi protestatar în permanență. Eu nu particip la fondarea mișcării politice și în mod deliberat mă țin departe, pentru ca toată lumea să înțeleagă că promisiunile pe care le-am făcut, explicațiile pe care le-am dat sînt sincere”, a adăugat analistul.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав