Cutremure stiri: 505

Experții s-au pronunțat în legătură cu noul episod în „epopeea miliardului”

2 noi. 2015,, 17:00   Parerile expertilor
6091 1
Эксперты высказались по новому эпизоду в "эпопее миллиарда"
Foto: europeanul.org
După retragerea licențelor celor trei bănci cu probleme (Banca de Economii, Banca Socială și Unibank) se finalizează un nou episod în „epopeea miliardului”. Acest fapt l-au declarat experții Centrului analitic independent Expert-grup, comentînd decizia Băncii Naționale din 16 octombrie curent de a retrage licențele băncilor nominalizate și a iniția procedura lichidării lor forțate, transmite NOI.md.

În noua lor publicație din Realitatea Economică experții au menționat că după tranzacțiile dubioase din anul 2014 situația în aceste trei bănci a devenit critică, iar printre diverse variante pentru soluționarea ei, lichidarea instituțiilor financiare a fost cea mai rapidă și ieftină modalitate. În același timp, au specificat experții de la Expert-grup, după retragerea licențelor băncilor lichidabile, trebuie soluționate două probleme principale.

Este vorba despre identificarea și tragerea la răspundere a organizatorilor și beneficiarilor finali ai tranzacțiilor frauduloase. În opinia analiștilor, dacă luăm în considerare ineficiența justiției în Moldova, nu este exclus că organizatorii operațiunilor să nu fie sancționați, ori penalizarea va fi nesemnificativă. O altă chestiune se referă la recuperarea activelor delapidate. După cum consideră cei din Expert-grup, experiența lichidării băncilor în Moldova denotă că procesul de recuperare a activelor este dificil și îndelungat în timp și, cel mai probabil, în cazul Băncii de Economii, Băncii Sociale și Unibank va fi o evoluție similară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав