X 
Cutremure stiri: 501

Top 3 al celor mai mari furnizori de Internet din Moldova

3 dec. 2015,, 12:15   Business
5872 4
Топ-3 крупнейших Интернет-провайдеров Молдовы
Foto: img2.com
Dintre cei 75 de furnizori activi de servicii de acces la Internet fix, cele mai mari volume de vînzări ale acestor servicii au fost înregistrate de companiile Moldtelecom, Starnet Soluţii și Sun Communications, informează NOI.md cu referire la datele Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii Electronice şi Tehnologia Informaţiei (ANRCETI).

Potrivit Agenției, vînzările Moldtelecom au crescut cu 51 de milioane de lei şi au însumat peste 497,6 milioane de lei, ale Starnet Soluții – cu 27,8 mil. lei şi au totalizat 176,8 mil. lei, iar cele realizate de Sun Communications au sporit cu 9,4 mil. lei şi au constituit 35,6 mil. lei. Totodată, volumul cumulativ al vînzărilor celorlalți 72 de furnizori ai serviciilor respective au sporit cu 1,8 mil. lei şi au însumat circa 69,3 mil. lei. Urmare a acestei evoluţii, venitul mediu lunar per abonat (ARPU) la serviciile de acces la Internet fix a crescut cu 5,5% şi a constituit peste 167,4 lei.

Creşterea vînzărilor pe acest segment de piaţă se datorează, în principal, sporirii numărului de abonaţi și utilizării ofertelor atractive de conectare la Internetul de mare viteză, care conţin cîteva servicii incluse în pachet (bundle).

Urmare a evoluţiei situației de pe piața serviciilor transmisiuni de date și acces la Internet la puncte fixe, în perioada de raport, cota de piaţă a Moldtelecom, în funcţie de cifra de afaceri, a alcătuit 63,4%, Starnet Soluţii – 21,5%, Sun Communications – 4,3%, iar cota cumulativă a celorlalţi 72 de furnizori – 10,8%.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав