X 
Cutremure stiri: 507

Brega: Noi am apelat la Uniunea Europeană ca la un medic experimentat

3 dec. 2015,, 12:34   Politică
1183 12
Брега: Мы обратились к Евросоюзу как к опытному врачу
Foto: noi.md
Prim-ministrul interimar, Gheorghe Brega, a reiterat interesul ca experții europeni să verifice eficiența activității instituțiilor de drept din Moldova. El a făcut acest lucru în cadrul conferinței de presă susținute în comun cu ambasadorul UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, relatează NOI.md.

Activitatea misiunii europene de experți a fost înalt apreciată de Guvernul Moldovei. „Noi am primit un șir de recomandări de la experți și, în primul rînd, de la șefa DNA (Departamentului Național Anticorupție al României), Codruța Covesi. Noi ne vom strădui să lichidăm toate momentele problematice, ca să obținem creștere economică și bunăstare”, a menționat el.

Adresîndu-se ambasadorului Pirkka Tapiola, Brega a specificat că unul dintre obiectivele principale este ajustarea legislației de drept a Republicii Moldova la standardele europene.

Prim-ministrul în exercițiu a comparat asistența acordată de Uniunea Europeană Moldovei cu un apel adresat de către pacient medicului. „În calitate de medic, pot spune că orice pacient care are nevoie de tratament trebuie să apeleze la medic. Moldova s-a adresat unui medic cu experiență – Uniunii Europene. Eu sînt sigur că, apelînd la un medic atît de experimentat, noi vom obține rezultate bune”, a specificat el.

Misiunea experților europeni și-a început lucrările la 30 noiembrie. Un grup din 15 specialiști verifică activitatea Procuraturii Generale, Ministerului Justiției, CNA și Comisiei Naționale de Integritate. Potrivit spuselor lui Tapiola, misiunea va totaliza primele rezultate ale activității sale la 16 ianuarie 2016.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав