X 
Cutremure stiri: 503

Lupu: Avem trei propuneri privind formarea guvernului

3 dec. 2015,, 16:48   Politică
917 9

Lupu: Avem trei propuneri privind formarea guvernului
Foto: pdm.md

Poziția Partidului Democrat în privința formării și funcționării viitorului guvern rămîne flexibilă, a declarat liderul formațiunii, Marian Lupu. Acesta a precizat că formațiunea sa ia în calcul trei opțiuni de constituire a executivului, notează NOI.md.

„Considerăm că putem ține seama de trei modele de funcționare a guvernului: premier politic – componență politică a cabinetului, premier neafiliat cu miniștri delegați de partide și al treilea model – premier tehnocrat și întreaga componență a guvernului să fie formată din tehnocrați. Pentru a ajunge la un numitor comun, toate aceste trei variante trebuie să facă subiectul negocierilor”, a spus Lupu.

Politicianul a precizat că în urma discuțiilor s-au atestat divergențe de opinii pe marginea propunerii PLDM de a numi premier neafiliat politic.

„Propunerea PLDM-ului este ca miniștrii să fie delegați de partide, adică să rămînă așa cum a fost pînă în prezent. Noi am avut un asemenea model, în cazul premierului Chiril Gaburici. Au fost și plusuri, și minusuri la acest capitol”, a adăugat liderul PD.

Marian Lupu a mai spus că în cazul în care PLDM va insista totuși pe condițiile sale, discuțiile vor fi suspendate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав