X 
Cutremure stiri: 507

Candu va sesiza Curtea Constituțională în privința demiterii directorilor ANRE

4 dec. 2015,, 10:47   Politică
1160 4

Candu va sesiza Curtea Constituțională în privința demiterii directorilor ANRE
Foto : noi.md

Spicherul Parlamentului, Andrian Candu, susține că hotărîrea adoptată ieri de Legislativ cu privire la demiterea conducerii ANRE ar putea avea efecte juridice negative. Din acest considerent, democratul a anunțat că va sesiza Curtea Constituțională pe marginea acestei hotărîri, notează NOI.md.

Potrivit lui Candu, abordarea deputaților socialiști a fost una greșită, întrucît aceștia ar fi trebuit să propună o hotărîre de revocare a directorilor ANRE, și nu de abrogare a deciziei din 2013, prin care au fost numiți în funcții.

„Există la nivel de țară o nemulțumire față de tarifele la electricitate, la gaz. Eu personal am multe semne de întrebare în privința capacității de administrare a ANRE. Probabil, directorii actuali merită să plece, dar în Parlament nu a fost votată demisia lor, dar anulată hotărîrea prin care au fost numiți. Anularea acelei numiri, personal consider că este un act juridic ilegal și efectele ar putea să fie foarte complicate. Odată cu anularea numirii lor, se presupune că toate actele adoptate de ei ar trebui să fie anulate. Dar cum rămîne cu salariile, pensiile, relațiile de muncă? Toate astea sînt efecte juridice cu mari semne de întrebare”, a menționat Candu.

Precizăm că deputații comuniști, socialiști și cei liberali au votat ieri un proiect de hotărîre prin care au anulat decizia de numire în funcția de director în cadrul ANRE a lui Sergiu Ciobanu, Octavian Lungu, Iurie Onica și Gheorghe Pîrțu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав