X 
Cutremure stiri: 501

Celor mai buni reprezentanţi ai IMM-urilor li s-au acordat premii

17 dec. 2015,, 16:30   Business
930 6
Foto: ziare.com
Învingătorilor concursurilor republicane "Cel mai bun antreprenor", "Competiţia de granturi 2015" şi "Incubatorul anului" li s-au acordat joi diplome şi premii cu prilejul Zilei IMM-urilor.

Ministrul în exerciţiu al Economiei, Stephane Bride, i-a felicitat pe laureaţii care "au înfruntat cu mult curaj şi optimism greutăţile anului 2015, au reuşit în afacere şi au devenit un exemplu pentru toţi".

"Scopul nostru este de a stimula şi a creşte întreprinderile care, drept rezultat, contribuie la formarea PIB-ului şi dezvoltarea regiunilor. Pilonul important este competitivitatea", a spus Bride.

Directorul Organizaţiei pentru Dezvoltarea Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM), Iulia Iabanji, a menţionat că sectorul mic şi mijlociu al afacerilor este motorul de dezvoltare a economiei Moldovei, căruia îi aparţine cota de 98% din totalul întreprinderilor ţării.

"Numai cu ajutorul eforturilor comune noi vom putea să extindem producerea şi să rezistăm în condiţiile de concurenţă pe pieţele locale şi cele internaţionale", a spus ea.

Titlul de cel mai bun reprezentant al businessului mic şi mijlociu a fost acordat unui număr de 20 de laureaţi. Printre aceştia figurează o întreprindere de confecţionare a îmbrăcămintei – Bevera Nord (Soroca), una de construcţie – Drum-3 (Călăraşi), și una de comerţ – Mariana Chitcan (Sîngerei).

În cadrul "Competiţiei de granturi 2015", cu sprijinul financiar al Guvernului Norvegiei, au fost menţionaţi 14 rezidenţi ai incubatoarelor de afaceri. Astfel, întreprinderea Paulita Prim a primit un grant de 30,5 mii de lei, Bit Internet Servicii – 18,7 mii de lei, Vesminte – 40,1 mii de lei.

De asemenea, în anul curent a avut loc prima ediţie a concursului "Incubatorul anului", al cărui cîştigător a devenit incubatorul de afaceri din Rezina, căruia i-a fost înmînată cupa transmisibilă. Incubatorul a fost creat în anul 2012, are 15 rezidenţi şi a creat 62 de locuri de muncă.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав