Cutremure stiri: 507

Lupu îl sfătuiește pe Timofti să întreprindă acțiuni, dacă se simte „încolțit”

18 dec. 2015,, 15:54   Politică
1128 7

Foto: simpalsmedia.com

Marian Lupu susține că problema presupuselor presiuni exercitate asupra șefului statului nu au fost discutate la niciuna din întrevederile cu Nicolae Timofti. Democratul i-a sugerat președintelui să nu se limiteze doar la acuzații, dar să adopte măsuri în acest sens, dacă se simte presat, notează NOI.md.

„Niciodată în cadrul discuțiilor cu președintele nu a fost ridicat acest subiect. Acesta este specificul activității politice, dar noi sîntem întîi de toate cetățeni. Există mecanisme, există instituții responsabile, posibilitatea de a întreprinde acțiuni. Șeful statului nu este limitat în aceste acțiuni. Vin cu un apel: din momentul cînd se afirmă ceva, dacă nu vrem să părem bîrfitori, trebuie să prezentăm probe”, a menționat Lupu.

Referindu-se la declarațiile europarlamentarului Andi Cristea, liderul PD a precizat că nu există niciun indiciu că ceea ce afirmă politicianul român ar fi adevărat. Democrații au fost acuzați de Cristea că ar fi sunat la București pentru a cere demiterea lui din funcția de președinte al Delegației Parlamentului European pentru Republica Moldova.

„Azi dimineață am avut o discuție cu conducerea PSD România. Tot ce am investigat categoric nu-mi arată nicio urmă că cineva ar fi sunat acolo. Colegii noștri din PSD și-au cerut scuze pentru ce se întîmplă. Ei au spus că studiază problema și că în zilele următoare vor veni cu o poziție publică”, a spus Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав