X 
Cutremure stiri: 507

Streleț: 80% - că vom avea un Guvern, 20% - anticipate

19 dec. 2015,, 12:40   Politică
853 6

Foto: mesaj.md

Valeriu Streleț dă șanse în proporție de 80% pentru învestirea unui Guvern în termenii constituționali, adică până pe data de 29 ianuarie, iar alte 20% - sunt șansele că vom merge la anticipate. Declarațiile au fost făcute aseară la emisiunea ”Пятница с Анатолием Голя”, de la RTR Moldova.

La aceeași emisiune, Streleț a declarat că PLDM ar avea dreptul de a desemna candidatul la funcția de prim-ministru, dacă ar forma cu deputații neafiliați din PPEM, o platformă comună. În așa fel ei vor avea 22 de mandate, mai mult decât cele 20 ale Partidului Democrat. Vicepreședintele PLDM s-a arătat deschis spre o asemenea schimbare:

"Dacă Iurie Leancă dorește sincer să găsim cea mai eficientă cale de compromis pentru a ieși din această situație și va admite că noi vom propune și alți candidați, nu exclud că ideea ar avea o bună perspectivă".

Subiectul va unul dintre cele care se vor discuta astăzi la o ședință comună a biroului politic al PLDM și a fracțiunii.

De asemenea, Valeriu Streleț și-a exprimat încrederea în președintele RM, Nicolae Timofti. Cu toate acestea, el a spus că desemnarea unui premier de către șeful statului, în lipsa unui consens între partide, nu ar fi posibilă în actualul context politic, chiar dacă există precedente și exemple în acest sens.

Liberal-democratul a mai anunțat că partidul său are un text care ar întări o eventuală alianță, însă nu este vorba despre un acord, pentru că, zice Streleț, acordurile de alianță nu mai sunt funcționale în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав