X 
Cutremure stiri: 503

Candidatul la funcţia de premier a iniţiat negocieri cu fracţiunile parlamentare

22 dec. 2015,, 11:30   Politică
987 4
Стурза начал переговоры с парламентскими фракциями
Foto: ipn.md
Candidatul la funcţia de prim-ministru, Ion Sturza, a iniţiat negocieri cu fracţiunile parlamentare. Pentru ora 11.30 a fost fixată o întrevedere dintre Sturza și fracţiunea Partidului Liberal Democrat.

Ora desfăşurării altor întrevederi nu a fost deocamdată anunţată. Disponibilitatea de a se întruni cu Sturza și-a exprimat-o doar grupul de deputaţi din Partidul Popular European. Partidul Liberal şi Partidul Comuniştilor încă nu şi-au exprimat atitudinea faţă de înaintarea candidatului la funcţia de premier. Partidul Democrat, Partidul Socialiştilor şi grupul de deputaţi recent retraşi din fracţiunea PCRM au declarat că nu se vor întîlni cu Ion Sturza şi nu vor susţine guvernul lui.

De asemenea, luni seara, vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a avut o întrevedere de circa trei ore cu cei 14 deputaţi care s-au retras din PCRM şi au creat în Parlament Platforma Social-Democrată. La finele întrevederii, Plahotniuc a refuzat să facă declaraţii.

"Deocamdată discutăm", a spus el. La rîndul său, fostul secretar executiv al PCRM Artur Reşetnicov a declarat că "Platforma Social-Democrată poate deveni o bază bună pentru formarea majorităţii parlamentare cu PDM şi alţi deputaţi".

Analiştii consideră că această majoritate parlamentară se formează pentru a obţine desemnarea lui Vlad Plahotniuc la funcţia de prim-ministru.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав