Cutremure stiri: 507

Voronin nu a dorit să se lase la cheremul lui Plahotniuc

22 dec. 2015,, 12:54   Politică
1495 14
Воронин не хотел лечь под Плахотнюка
Foto: noi.md
O sursă din cadrul Partidului Comuniștilor a comunicat pentru www.noi.md că fracțiunile PDM și PCRM au purtat negocieri privind crearea unei alianțe în Parlament imediat după demiterea Guvernului Streleț. Și negocierile s-au axat pe formarea unei majorități parlamentare capabile să aleagă nu doar prim-ministrul, ci și președintele țării.

În ce mod puteau fi asigurate voturile care nu ajungeau? Există diferite versiuni, dar se știe că voturile necesare erau garantate de Vlad Plahotniuc, care insista să fie desemnat la funcția de prim-ministru. De menționat că în acest caz PCRM-ul putea fi sigur de șapte fotolii ministeriale.

O asemenea propunere putea conveni majorității conducerii partidului, nu și lui Vladimir Voronin, care a înaintat propriile condiții. În particular, se cunoaște că liderul PCRM a insistat să i se garanteze că va fi ales în calitate de președinte al țării pentru a treia oară. În acest sens, Voronin a insistat asupra demisiei înainte de termen a lui Nicolae Timofti, alegerea șefului statului și abia după aceasta să fie ales prim-ministrul.

Urmare a acestor discuții, conducerea PCRM s-a dezbinat, însă Voronin a insistat pe varianta propusă de el, nedorind să cadă în dependență totală de partenerul său „jurat”. Însă cu această variantă nu a fost de acord Plahotniuc, iar în consecință fracțiunea PCRM a fost părăsită de 14 deputați.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав