X 
Cutremure stiri: 503

PLDM a decis unanim că va vota pentru un Guvern condus de Ion Sturza: Ar putea veni cu o nouă speranţă pentru Moldova

22 dec. 2015,, 14:45   Politică
1129 5
Депутаты ЛДПМ единогласно решили голосовать за правительство Стурзы: Он может дать Молдове новую надежду
Foto: noi.md
Deputaţii din fracţiunea PLDM vor vota un cabinet de miniştri condus de Ion Sturza. Anunţul a fost făcut cu puţin timp în urmă de către liderul interimar al PLDM, Valeriu Streleţ.

„Toţi cei 18 deputaţi au votat în unanimitate pentru a susţine un guvern condus de Ion Sturza. Ne-am convins că va fi un prim-ministru bun. Ar putea veni cu o nouă speranţă pentru Moldova”, a declarat Streleţ, după o întrevedere a fracţiunii PLDM cu candidatul desemnat pentru funcţia de premier.

„Am avut un schimb de opinii privind principalele vulnerabilităţi ale Republicii Moldova şi direcţia de dezvoltare care trebuie să se regăsească în programul de guvernare. Am discutat despre profilul de bază al candidaţilor pentru postul de ministru. Au fost numeroase întrebări faţă de candidat. A fost o discuţie bună, ne-am convins că Ion Sturza corespunde profilului discutat la Consiliul Naţional al partidului - viitorul premier trebuie să nu aibă apartenenţă de partid. Urmează să delegăm persoane sau să venim cu sugestii şi propuneri”, a adăugat Streleţ.

Liderul interimar al PLDM a ţinut să respingă speculaţiile cu privire la o înţelegere dintre preşedintele Timofti şi liberal-democraţi privind promovarea lui Sturza. Întrebat ce şanse are ca omul de afaceri să obţină voturile necesare pentru a fi învestit, Streleţ a menţionat că acest lucru „depinde de prestaţia sa şi de activismul său” în discuţiile cu fracţiunile parlamentare.

Candidatul desemnat pentru funcţia de premier, Ion Sturza, are la dispoziţie două săptămâni pentru a prezenta componenţa nominală şi programul de activitate al noului guvern. Sturza a declarat că noul executiv va fi format doar din profesionişti, persoane integre care nu sunt implicate în politică.

Fostul premier a chemat la dialog toate fracţiunile. Cei de la PD au declarat răspicat că Sturza ar fi un candidat fără şanse şi nu-l vor vota. Şi socialiştii au anunţat că nu-şi vor da votul pentru Ion Sturza, iar deputaţii din PL au declarat că vor convoca astăzi biroul politic pentru a lua o decizie. Iurie Leancă a menţionat aseară că este gata pentru discuţii cu Sturza.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав