Cutremure stiri: 507

Lupu: Sturza nu a avut intenția reală să devină premier

4 ian. 2016,, 16:04   Politică
1217 19

Lupu: Sturza nu a avut intenția reală să devină premier
Foto: noi.md

Rezultatele ședinței de astăzi a Parlamentului au fost absolut previzibile, a declarat liderul PD, Marian Lupu. Declarația a fost făcută după ce votarea Guvernului Sturza nu a avut loc din lipsă de cvorum, notează NOI.md.

„Ceea ce am văzut astăzi și pe parcursul a două săptămîni care s-au scurs din momentul semnării decretului președintelui nu a fost o tentativă de a deveni premier, a fost o campanie de formare a unei pîrtii de lansare a unui eventual proiect politic”, a remarcat Lupu.

Marian Lupu a negat zvonurile vehiculate în presă potrivit cărora lipsa cîtorva deputați democrați la ședința de astăzi ar fi fost regizată.

„PD, de o manieră transparentă, deschisă și asumată, încă două săptămîni în urmă a declarat poziția sa, care a rămas neschimbată, că nu va vota componența guvernului prezentată astăzi. În aceste condiții, că era să fie cvorum în sală, că nu era, rezultatul pentru mine a fost unul previzibil. Da, au fost absenți cîțiva deputați democrați, nu atît de mulți. S-au cerut cîțiva dintre colegii mei și le-am permis în această perioadă de sărbători să se ocupe de anumite problemele familiale”, a menționat Marian Lupu.

Acesta a mai anunțat că discuțiile cu celelalte partide parlamentare în vederea formării unei majorități și identificării unui nou candidat la funcția de premier vor fi reluate. Despre rezultatele acestor negocieri, șeful statului va fi anunțat cel tîrziu luni, 11 ianuarie, a anunțat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав