X 
Cutremure stiri: 507

Dodon: Următorul candidat va fi un exponent al oligarhiei

5 ian. 2016,, 12:38   Politică
1541 21

Dodon: Următorul candidat va fi un exponent al oligarhiei
Foto: tribuna.md

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, susține că indiferent cine va fi desemnat candidat la funcția de premier, țara va avea doar de pierdut. Acesta a reiterat, în urma tentativei eșuate de a învesti ieri Guvernul Sturza, că PSRM pledează pentru alegeri anticipate, notează NOI.md.

„Luni, în Parlament s-a întîmplat ceea ce doar naivii credeau că nu se va întîmpla. Fosta alianță proeuropeană nu mai există nici de jure, nici de facto. Acolo, pe dreapta și centru-dreapta, între partide și fracțiuni se duce o luptă de nimicire politică reciprocă, iar oricare alt candidat la funcția de premier va fi sau unul steril și fără șanse, propus de Timofti, sau un exponent al oligarhiei impus lui Timofti. În ambele cazuri, țara nu are de cîștigat, doar de pierdut, iar președintele nu va putea fi ales la primăvară”, a menționat Dodon.

Liderul socialiștilor a precizat că deputații PSRM nu vor participa nici la următoarea ședință de învestire a executivului.

„Am promis că nu vom participa la ședințele Parlamentului de numire a guvernelor din ianuarie, dacă nu va pus în discuție subiectul dizolvării Parlamentului. Urmează pasul final în această legislatură – dizolvarea Parlamentului imediat după 29 ianuarie și anunțarea alegerilor anticipate pentru sfîrșitul lunii martie”, a adăugat Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав