X 
Cutremure stiri: 503

Timofti a dat răgaz de o săptămînă pentru crearea majorităţii parlamentare

6 ian. 2016,, 08:15   Politică
1167 4

Foto: presedinte.md

Preşedintele Nicolae Timofti le-a acordat deputaţilor un termen de o săptămînă pentru crearea majorităţii parlamentare, iar ulterior, consultările ar urma să fie reluate. Preşedinţia informează, ca urmare a consultărilor, că şeful statului le-a solicitat partidelor să ţină cont de opţiunea majoritar proeuropeană a cetăţenilor Republicii Moldova în procesul de creare a unei coaliţii parlamentare, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă remis de Preşedinţie, se menţionează că în cadrul discuţiilor nu a fost propus niciun candidat la funcţia de prim-ministru, partidele parlamentare cerînd şefului statului timp suplimentar pentru crearea unei coaliţii politice şi identificarea unui candidat comun pentru această funcţie.

Preşedintele Timofti le-a solicitat partidelor ca în procesul de creare a unei coaliţii parlamentare să ţină cont de opţiunea majoritar proeuropeană a cetăţenilor Republicii Moldova. Totodată, şeful statului a solicitat ca potenţialii candidaţi la funcţia de prim-ministru să fie selectaţi aşa încît să întrunească criteriile de integritate şi asupra lor să nu planeze suspiciuni de corupţie.

La discuţiile cu Nicolar Timofti au participat lideri ai Partidului Liberal-Democrat, Partidului Democrat şi Partidului Liberal, precum şi exponenţi ai celor două grupuri parlamentare de deputaţi neafiliaţi, Partidul Popular European şi Platforma Social-Democrată.

Invitaţii de a participa la consultări au fost trimise, de asemenea, Partidului Socialiştilor şi Partidului Comuniştilor. Purtătorul de cuvînt al peşedintelui, Vlad Ţurcanu a declarat pentru IPN că primii au răspuns negativ la invitaţia şefului statului, iar comuniştii au dat un răspuns evaziv.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав