Cutremure stiri: 507

Lupu: sîntem blocaţi iarăşi de PLDM

6 ian. 2016,, 08:45   Politică
1289 19

Foto: noi.md

Potrivit lui Marian Lupu, negocierile privind formarea unei majorităţi parlamentare au intrat blocaj chiar de la prima întîlnire, iar acum părţile aşteaptă decizia organelor de conducere ale PLDM.

După negocierile de marţi seara între PLDM, PDM, PL şi Grupul Leancă, liderul democraţilor, Marian Lupu, a declarat că a constatat un blocaj.

„În situaţia actuală şi în condiţiile actuale constat un blocaj din caza poziţiei colegilor de la PLDM, care insistă pe decizia anterioară a Consiliului Politic Naţional. PDM are poziţia sa neschimbată. Fiind prima fracţiune ca număr, de orientare proeuropeană, am reiterat că ne asumăm noi funcţia de prim-ministru”, a spus Lupu.

Liderul democraţilor a precizat că „în situaţia de azi nu-i vorba numai despre 20 de deputaţi, ci şi despre declaraţia semnată de democraţi cu alţi 14 deputaţi privind constituirea platformei social-democrate”.

„Sînt mandatat de 35 de deputaţi din Parlamentul ţării, adică de mai mult decît o treime”, a subliniat Lupu.

Politicianul a mai menţionat că cei de la PLDM au cerut termen pînă la finele săptămînii, ca să convoace Consiliul Politic Naţional al formaţiunii şi să vină cu o decizie la negocieri.

„Nu ştim cu ce se va termina Consiliul Politic Naţional al PLDM. I-am întrebat despre probabilitatea unei sau altei decizii, iar ei nu au fost în star să ne spună ceva”, a mai relatat Lupu.

„Vedem decizia colegilor, după care decidem cum acţionăm şi cum rezolvăm problemele”, a punctat Lupu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав