X 
Cutremure stiri: 501

Elefantul” lui Sturza a fost înregistrat în R. Moldova

11 ian. 2016,, 18:30   Business
2323 1
В Молдове зарегистрировали торговую марку Стурзы «Elefant.ro»
Foto: voceabasarabiei.net
Retailerul online elefant.ro, administrat de compania Universal Online Promotion deţinută de Ion Sturza, a înregistrat recent marca comercială „elefant” în Republica Moldova. Anterior Sturza declara că elefant.ro se va extinde și în țara noastră.

Magazinul online elefant.ro este un jucător de talie medie de pe piaţa română de e-commerce, cu afaceri estimate pentru 2014 la 15 milioane de euro.

Compania Universal Online Promotion care aparține fostului Premier moldovean Ion Sturza deține împreună cu Dan Vidraşcu 85% din acțiunile elefant.ro. Fondul Catalyst a preluat un pachet de 10% din acţiuni în cadrul unei majorări de capital, iar restul de 5% din capital urma să fie acordat managerilor companiei în cadrul unui program de „stock option“, potrivit zf.ro.

Recent AGEPI a înregistrat marca comercială combinată „Elefant Mallul online al familiei tale”. Cererea de înregistrare a fost depusă de Dan Sturza, care este fiul fostului Premier, Ion Sturza.
Potrivit experților din domeniul proprietății intelectuale, înregistrarea mărcii comerciale în Republica Moldova demonstrează interesul investitorilor de a pătrunde pe această piață, chiar dacă în prezent condițiile nu sunt tocmai favorabile.

Ion Sturza vorbea de extinderea pe piața din Republica Moldova încă în 2014, totuși el remarca anumite bariere care există pe piața autohtonă.

„Suntem în perioada de teste. Avem câteva zeci de clienți care testează să cumpere de pe site-ul nostru elefant.md. Noi încă suntem după gardul Uniunii Europene. Legislația vamală și fiscală este total diferită. Pentru a face exporturile către Republica Moldova sunt anumite impedimente tehnice, fiscale, organizatorice pe care trebuie să le facem cu o precizie foarte mare. Cred că după o perioadă de testare, luna aceasta și luna viitoare, vom fi operaționali. Clienții din Republica Moldova vor putea face comenzi pe site-ul elefant.md în lei moldovenești și livrările vor fi făcute la domiciliu sau la adresele indicate”, a declarat Sturza pentru Agora în iunie 2014.

La moment elefant.ro nu oferă posibilitatea livrării produselor în Republica Moldova.

„În prezent nu realizam livrări în Republica Moldova întrucât colaborarea cu Poșta Română a fost sistată. Speram să o reluăm cât de curând, pentru a putea onora comenzile tuturor clienților noștri”, susțin reprezentanții elefant.ro.

Elefant.ro a pornit ca librărie online în 2009. Acum are zece linii suplimentare de produse, inclusiv mobilă și electronice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав