Cutremure stiri: 503

Lupu: Vom vedea ce se întâmplă cu PLDM

16 ian. 2016,, 10:45   Politică
1146 6

Foto: noi.md

La formarea viitorului Guvern vor participa, PDM, PL şi cei 14 deputaţi care au părăsit PCRM, însă rămâne incertă participarea PLDM. Declaraţii în acest sens au fost făcute de către preşedintele PDM, Marian Lupu, în cadrul emisiunii „Fabrika” de la postul de televiziune „Publika TV”, transmite IPN.

„Nu avem probleme cu colegii de la PL, dar sunt elemente noi şi vom discuta şi cu acei 14 deputaţi. Vom vedea ce se întâmplă cu PLDM. Ei aveau în spate scenarii. Nu ştiu cum va fi, însă vom discuta. În privinţa colegilor de la PLDM, sunt cei 7, dar ei sunt în fracţiune, nu ne băgăm. Aceşti colegi şi-au asumat responsabilitatea, este un pas serios, acum vom vedea ce se întâmplă. Noi ştim că o parte din PLDM îşi doreşte alegeri anticipate. Dacă ei spun mâine că vor să participe la guvernare, cum îi putem crede că nu ne vor da un cuţit în spate? Eu cred că până la finele săptămânii viitoare negocierile să fie încheiate şi să votăm Guvernul”, a precizat Lupu.

Liderul PDM a mai comunicat că din lipsă de timp nu va fi modificată structura Guvernului. „Structura Guvernului, ca şi număr de ministere, profilul acestora, rămâne intactă. Nu avem acum timp ca să facem schimbări în structura actuală a Guvernului. Există o abordare mai serioasă, care trebuie să intervină peste vreo 5-6 luni de zile”, a adăugat Lupu.

Marian Lupu şi-a exprimat speranţa că noul Guvern va fi unul de durată. „În ce măsură această construcţie va fi trainică? S-au schimbat nişte actori politici. Trecutul ne-a dat nişte lecţii. Noi înţelegem foarte bine că destinele partidelor depind de realizarea programelor pentru oameni. Avem diferenţe ideologice, dar ne uneşte ideea de integrare europeană”, a declarat liderul democrat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав