X 
Cutremure stiri: 507

PLDM trece în opoziție și solicită celor 7 deputați să-și retragă semnăturile

16 ian. 2016,, 15:15   Politică
1004 5

Foto: trm.md

Liberal-democrații trec în opoziție, sunt gata să-i excludă pe cei 7 deputați semnatari ai declarației pentru formarea majorității și vor organiza un congres extraordinar al partidului în luna martie. Deciziiile au fost luate astăzi în cadrul Consiliului Politic Național al PLDM.

„CPN a luat act și a condamnat metodele prin care se constituie acutalele majorități parlamentare atunci când procesul politic și rezultatele alegerilor sunt înlocuite cu presiuni și corupere politică”, a declarat Valeriu Streleț, menționând că partidul cere celor 7 deputați să-și retragă semnăturile de date în susținerea candidatului PD, Pavel Filip.

Dacă nu își vor retrage semnăturile, cei 7 deputați urmează să fie excluși din componența fracțiunii. De menționat că astăzi la ședința Consiliului s-au prezentat doi din cei 7 deputați.

Totodată, PLDM a decis că nu va participa în cadrul actualei majorități și se declară partid de opoziție. O altă decizie importantă luată de PLDM este convocarea Congresul 7 extraordinar al partidului pentru 20 martie 2016, perioadă în care partidul va trece printr-un proces profund de lustrație.

Amintim că 7 deputați PLDM au semnat luni pentru constituirea unei majorități care l-a înaintat miercuri pe Vlad Plahotniuc. Totuși, unii din ei au declarat a doua zi că își retrag semnăturile, pentru ca vineri, acestea să fie deja la loc, în susținerea lui Pavel Filip, care a fost desemnat oficial candidat la funcția de prim-ministru.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав