Cutremure stiri: 503

Filip: Pînă la sfîrșitul săptămînii vom cere votul de încredere al Parlamentului

18 ian. 2016,, 10:44   Politică
847 0

Filip: Pînă la sfîrșitul săptămînii vom cere votul de încredere al Parlamentului
Foto: europalibera.org

Candidatul desemnat la funcția de premier, Pavel Filip, a început astăzi consultările cu fracțiunile parlamentare. Democratul a precizat că va cere votul de încredere al Parlamentului, cel mai probabil, la finele săptămîinii curente, notează NOI.md.

„Avem un obiectiv în față – să venim cît mai repede posibil în Parlament pentru a obține votul majorității. Acum se muncește asupra programului de guvernare și, în paralel, asupra componenței cabinetului de miniștri, astfel încît pînă la sfîrșitul săptămînii să putem veni în Parlament pentru a cere votul de încredere. Voi purta discuții cu toate formațiunile, desigur, cu cele care vor accepta”, a precizat Filip astăzi, în urma consultărilor cu reprezentanții Platformei Social-Democrate.

Democratul a mai menționat că nu se simte intimidat de protestele desfășurate în weekendul trecut față de înaintarea candidaturi sale la funcția de premier. „Consider că fiecare are dreptul la opinie. Luăm în calul doleanțele oamenilor, dar, totodată, trebuie să ne concentrăm pe dimensiunea de a aduce stabilitate și responsabilitate în Republica Moldova”, a spus Filip.

Întrebat în ce relație se află cu prim-vicepreședintele PD, Vlad Plahotniuc, Filip a menționat că lucrează într-o echipă și se știu din anii de studenție. „Ne cunoaștem de mult timp, încă de la facultate, am fost colegi. Mi-ar părea bine să mă consult cu dumnealui, cu toți colegii din PD și cu majoritatea parlamentară”, a menționat candidatul la funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав