Cutremure stiri: 507

Patronatele i-au cerut lui Filip stabilitate

19 ian. 2016,, 13:23   Politică
1131 2
Патронаты потребовали у Филипа стабильности
Foto: trm.md
Confederația Națională a Patronatelor din Moldova acceptă să susțină candidatul la funcția de premier Pavel Filip, dar cu condiția creării unui guvern stabil. Antreprenorii sînt cointeresați în îndeplinirea tuturor condițiilor Memorandumului de cooperare cu Guvernul, notează NOI.md.

Pavel Filip s-a arătat interesat de realizarea Memorandumului de cooperare semnat de Guvern cu patronatele în anul 2014. „Realizarea acestui document ne va permite să recăpătăm încrederea investitorilor străini. Aceasta este una dintre sarcinile noastre prioritare, îndreptate spre consolidarea acțiunilor întreprinse în cadrul implementării Acordului de asociere cu UE”, a declarat candidatul la funcția de premier.

Potrivit lui Filip, asigurarea protecției dezvoltării businessului mic și mijlociu poate fi atinsă doar prin reforme cardinale în sectorul financiar-economic și bancar. O problemă importantă, în opinia candidatului, este perceperea diferită a situației economice de către autoritățile locale și antreprenori: „În cazul votării guvernului, intenționez să reorientez funcționarii spre un contact strîns cu mediul de afaceri, începînd cu Ministerul Economiei și încheind cu primăriile”.

De aceeași părere sînt și reprezentanții patronatelor. Președintele Confederației Naționale a Patronatelor din Moldova, Leonid Cerescu, a declarat că este necesar de creat un guvern stabil și competent. „Memorandumul de cooperare cu Guvernul a fost semnat în anul 2014. Cu ajutorul acestui document noi intenționăm să luptăm cu corupția, economia ilegală, concurența neloială. Însă, din cauza schimbărilor dese de guverne, multe prevederi ale memorandumului nu au fost realizate în termenul stabilit. Și-a sistat activitatea și comisia specială guvernamentală pentru coordonarea cooperării cu întreprinzătorii. Aceasta ne impune să cerem formarea unui guvern stabil, interesat de susținerea antreprenorilor”, a menționat Cerescu.

Întrevederea cu patronatele a avut loc în cadrul consultărilor pe care Pavel Filip le poartă cu organizațiile de partid, sindicale și civile. Pavel Filip a fost desemnat în calitate de candidat la funcția de prim-ministru pe 15 ianuarie. Anterior candidatul a deținut funcția de ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав