Cutremure stiri: 503

Candidatul la funcţia de premier va modifica structura guvernului

19 ian. 2016,, 16:05   Politică
1145 4
Филип намерен изменить структуру правительства
Foto: noi.md
Candidatul la funcţia de prim-ministru al Moldovei, Pavel Filip, intenţionează cu timpul să modifice structura guvernului, pentru a-i spori eficienţa. Candidatul și-a anunțat intenția marţi la Academia de Ştiinţe, în cadrul întrevederii cu reprezentanţii mediului academic şi cultural.

"Noi trebuie să formăm rapid guvernul, pentru a începe lucrul. Vreau de la bun început să ne axăm pe acţiunile care ar aduce rezultate imediate ţării. Iar apoi, cu timpul, am introduce modificări, pentru a dinamiza activitatea, inclusiv pe dimensiunea Acordului de asociere cu UE", a spus Filip.

Potrivit lui, în realizarea Acordului sînt restanţe, deoarece "pentru fiecare compartiment al Acordului răspundeau diferite ministere şi a lipsit administrarea comună şi coordonarea acţiunilor".

"Astfel, se cere formarea ministerului integrării europene, care s-ar ocupa direct de realizarea Acordului şi ar administra toate direcţiile acestuia. Noul minister trebuie să existe de rînd cu Ministerul Afacerilor Externe. Deoarece acum nu avem timp, noi vom începe lucrul în cadrul structurii actuale a Guvernului, dar îmi propun scopul ca în decurs de trei luni să reformez structura administraţiei publice centrale", a spus candidatul.

El a menţionat că "conştientizează complexitatea situaţiei social-economice şi politice din ţară" și că noul guvern va începe neîntîrziat negocierile cu FMI.

"Noi trebuie să punem capăt divergenţelor politice. Intenţionez să construiesc un guvern echilibrat. Mă interesează nu declaraţiile populiste, ci doar rezultatele reale. Prioritate este stabilizarea ţării pentru reformarea sistemului financiar-bancar. O altă sarcină prioritară trebuie să fie protejarea cetăţenilor pe linia Ministerului Afacerilor Interne", a declarat Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав