X 
Cutremure stiri: 507

Preşedintele Timofti a semnat Decretul privind aprobarea lui Filip în calitate de premier

21 ian. 2016,, 08:05   Politică
1065 2
Foto: sputnik.md
Miercuri, Parlamentul a aprobat, cu votul a 57 de deputaţi, candidatura democratului Pavel Filip la postul de şef al Cabinetului de Miniştri.

Preşedintele Nicolae Timofti a semnat Decretul privind aprobarea membrului Partidului Democrat Pavel Filip în calitate de prim-ministru a ţării, a comunicat în noaptea spre joi purtătorul de cuvînt al președintelui, Vlad Ţurcanu.

Miercuri, Filip le-a prezentat deputaţilor programul de activitate al Guvernului. Printre priorităţile stabilite se numără integrarea europeană, intensificarea dialogului strategic între Moldova şi SUA, dezvoltarea relaţiilor cu FMI şi Banca Mondială, consolidarea statutului de neutralitate, precum şi cooperarea cu Rusia şi CSI.

„Îmi exprim speranța că acest guvern, format după o lungă perioadă de instabilitate politică și condiții de interimat al executivului, va ști să administreze cu competență și pricepere situația dificilă în care se găsește la ora actuală Republica Moldova”, a spus Timofti în cadrul ceremoniei de depunere a jurămîntului de către Guvern.

Potrivit lui Ţurcanu, preşedintele a menţionat în primul rînd chestiunea privind stabilizarea situației economice și financiare, care să permită efectuarea plăților sociale în regim normal. În acest sens, urmează reluarea neîntîrziată a dialogului cu partenerii de dezvoltare, inclusiv cu instituțiile financiare internaționale.

Şeful statului a apelat la populaţia ţării, chemînd-o la „calm, spre evitarea violențelor, care nu vor folosi nimănui”. „Este important să rămînem în spațiul legal”, a specificat preşedintele.

Miercuri, la Chişinău au demarat protestele în masă ale opoziţiei, care au degenerat în haos și s-au soldat cu cîteva persoane rănite. Opoziţia s-a pronunţat împotriva aprobării guvernului în frunte cu democratul Pavel Filip.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав