Cutremure stiri: 507

Filip a spus cum va fi căutat miliardul furat

21 ian. 2016,, 09:45   Economie
1924 7
Филип рассказал, как будут искать украденный миллиард
Foto: gagauzmedia.info
Noul guvern al Republicii Moldova se va implica în mod activ în soluţionarea problemei de recuperare a miliardului furat din băncile ţării în măsura competențelor sale. Acest lucru a fost menţionat în cadrul discursului pregătit de către prim-ministrul Pavel Filip, pe care el însă nu a reuşit să-l rostească pe deplin ieri în Parlament. Acesta a fost difuzat de Serviciul de presă al Guvernului, relatează NOI.md.

Pavel Filip a menţionat că sîntem în situația de a constata astăzi că societatea noastră a ajuns la o răscruce a modernizării şi Moldova nu poate fi o țară cu adevărat europeană dacă nu va face curățenie în justiție, dacă nu va depolitiza instituțiile de stat. Potrivit lui, instituții slabe înseamnă o țară slabă.

„Iar dispariția miliardului și eșecurile din sistemul financiar-bancar ne-au arătat ce dezastre se pot produce atunci cînd instituțiile statului sînt slabe. Republica Moldova nu se poate resemna cu ideea că acești bani sînt pur și simplu pierduți; ei trebuie întorși, iar Guvernul se va ocupa în mod activ de această problemă, în măsura competențelor care îi revin”, a specificat Pavel Filip. El a menţionat că la fel de importantă ca recuperarea banilor este împiedicarea repetării acestui scenariu, prin întărirea sistemului bancar și transparentizarea lui.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав