Cutremure stiri: 503

Astăzi vor continua acţiunile de protest

22 ian. 2016,, 08:15   Politică
791 0
Foto: noi.md
Liderii „Partidului Nostru”, PSRM şi Platformei „DA” au chemat întreaga ţară să li se alăture la protestul comun al opoziţiei pentru a obţine organizarea alegerilor anticipate.

„Sînt nespus de bucuros că sîntem aici toţi împreună! Ne-am unit pentru a trimite la gunoi acest regim corupt care acţionează împotriva tuturor cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, luînd ieri cuvîntul, împreună cu ceilalţi lideri ai opoziţiei, în timpul unei manifestări ample de pe Piaţa Marii Adunări Naţionale.

„Regimul de la guvernare va aduce mîine bugetarii la un miting proguvernamental pentru a încerca să legalizeze complotul lor criminal, a comunicat manifestanţilor Renato Usatîi. De aceea mîine, la ora 10.00, ieşim cu toată ţara pe Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a demonstra că noi sîntem o ţară de cetăţeni care îşi doresc ca acest regim criminal să plece!”.

„Tot poporul să se adune mîine, la 10.00, pe Piaţa Marii Adunări Naţionale pentru a elibera Moldova din captivitate şi a-şi întoarce ţara înapoi”, a declarat președintele Consiliului Marii Adunări Naţionale, Andrei Năstase.

„Mîine, la ora 10.00, ne adunăm aici, în orăşelul de corturi, pe Piață. Nu contează unde. Principalul este să fim cu toții împreună pentru a obține rezultatul întîlnirii de astăzi și a decide ce vom face în continuare. Ori ei dizolvă Parlamentul, ori noi vom recurge la proteste mai masive. Ne adunăm împreună și mergem împotriva acestei guvernări”, a declarat liderul socialiștilor, Igor Dodon.

Reamintim că ieri Partidul Socialiştilor, „Partidul nostru” şi Platforma Civică „Demnitate și Adevăr” au organizat un protest comun, la care au participat zeci de mii de cetățeni. Oamenii cer dizolvarea Parlamentului și alegeri anticipate.

După masă, liderii formaţiunilor, Igor Dodon, Renato Usatîi și Andrei Năstase, s-au întîlnit cu președintele Parlamentului, Adrian Candu, și i-au adresat un ultimatum: ori Parlamentul anulează hotărîrea privind numirea Guvernului Filip și ulterior acesta va fi dizolvat, ori protestele în regim non-stop vor avea loc în întreaga țară.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав