X 
Cutremure stiri: 503

Ţurcanu: Preşedintele a fost convins să primească jurămîntul Guvernului

22 ian. 2016,, 09:18   Politică
1041 5

Foto: noi.md

Depunerea jurămîntului de către Cabinetul de miniştri a fost pregătit în mare secret, iar despre acest lucru nu au cunoscut nici consilierii şefului statului. Despre asta a anunţat fostul purtător de cuvînt al şefului statului, Vlad Ţurcanu în cadrul emisiunii ”Interpol” de la TV7.

”Ieri seara, pe la ora 18.00, noi consilierii, împreună cu preşedintele Timofti stabilisem ca învestirea Guvernului să aibă loc astăzi. Ce s-a întîmplat pînă la ora 22.00 nu cunosc. Cel puţin eu, am aflat că se învesteşte Guvernul, aseară la ora 22.05 cînd am fost luat cu maşina de acasă. Am aflat pe drum despre acest eveniment. Nici nu am participat la festivitate, deoarece nu eram îmbrăcat corespunzător. Presupun că preşedintele a fost convins sau poate a primit recomandări din partea securităţii. Nicolae Timofti a aflat că va fi şedinţa de învestire ieri la ora 13.00”, a declarat Vlad Ţurcanu.

Totodată, fostul purtător de cuvînt al şefului statului afirmă că preşedintele Timofti are dubii şi cu privire la formarea majorităţii parlamentare. ”Preşedintele are întrebări privind modul în care s-a format majoritatea parlamentară, este cu totul altceva decvît s-a votat pe 30 noiembrie 2014. Însdă Timofti nu are dovezi asupra coruperii deputaţilor”, susţine Vlad Ţurcanu.

Ţurcanu a vorbit şi despre faptul că Nicolae Timofti a fost şantajat. ”Şeful statului a oferit informaţii despre acest incident atîta cît a crezut el că este necesar. Nu cunosc prea multe, dar i s-a adiat că nu se vor întîmpla lucruri prea bune cu doi dintre fii săi. Zilele trecute pe unul din ei l-am văzut. Mai multe detalii a oferit probabil ambasadorilor”, mai spune Vlad Ţurcanu.

Pe parcursul emisiunii, fostul purtător de cuvînt al preşedintelui Timofti a mai declarat că pe parcursul acestor ani, i-a recomandat de mai multe ori şefului statului să iasă în faţa presei, însă spune că de fiecare dată, Timofti a refuzat. După un mandat de peste 4 ani, astăzi, Vlad Ţurcanu şi-a prezentat demisia din funcţia de purtător de cuvînt al preşedintelui Timofti.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав