X 
Cutremure stiri: 507

Jumătate din viceminiștri pleacă din funcții

23 ian. 2016,, 10:30   Politică
1091 3
Половина заместителей министра останутся без портфелей
Foto tribuna.md
După ce 57 deputați au semnat pentru crearea unei majorități parlamentare și au partajat funcțiile între componentele majorității, mai mulți viceminiștri au rămas fără funcții.

După cum informează TRIBUNA, după crearea majorității parlamentare, Partidului Liberal (PL) i-au rămas aceleași ministere pe care le-a deținut și pînă acum. Este vorba de Ministerul Apărării (MA), Ministerul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor (MTID), Ministerul Mediului (MM), dar și Ministerul Educației (ME).

Fără schimbări a rămas și cîteva ministere care îi revin Partidului Democrat din Moldova (PDM). Este vorba despre Ministerul Justiției (MJ), Ministerul Sănătății (MS), Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcției (MDRC), dar și Ministerul Culturii (MC). Totodată, Ministerul Economiei (MEC) și Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (MTIC) la fel, au rămas în subordinea PDM, doar că, au fost numiți alți miniștri. Astfel, soarta viceminiștrilor Economiei, Valeriu Triboi și Vitalie Iurcu rămîne sub semnul întrebării. Aceiași situație este și în cazul viceminiștrilor de la MTIC, Vitalie Tarlev, Dumitru Parfentiev și Vitalie Ciolac.

Trei ministere au trecut din subordinea PLDM în cea a PD, respectiv viceminiștri rămîn fără funcții. Este vorba despre Ministerul Finanțelor (MF) – Simion Botnari și Maria Carauș, Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – Ion Țurcan, Oleg Babin și Veceaslav Ceban, dar și Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) – Dragoș Hîncu și Andrei Spînu (ultimul a scris deja cere de eliberare).

Totodată, sub semnul întrebării rămîne și soarta viceminiștrilor din alte trei ministere: Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAIE), Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), dar și Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei (MMPSF). De menționat că, pînă acum, aceste ministere au fost conduse de reprezentanţii PLDM-ului, însă, în prezent, partidul s-a divizat în două tabere, respectiv, nu se cunoaște care va fi soarta viceminiștrilor. Mai mult decît atît, și miniștrii au fost schimbați. Astfel, este vorba despre viceminiștrii de la MAEIE – Daniela Cujbă și Tudor Ulianovschi, MAIA – Vladimir Loghin și Nicolae Olaru, dar și de la MMPSF – Boris Gîlca, Nighina Azizov și Iurie Crăciuneac.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав