Cutremure stiri: 507

Ministrul Justiţiei: Sistemul judecătoresc urmează să fie reformat din temelii

27 ian. 2016,, 09:30   Societate
985 0
Министр юстиции уверен, что сможет восстановить доверие граждан к правосудию
Foto: enygagauzia.info
Sistemul judecătoresc urmează să fie reformat din temelii, iar încrederea cetăţenilor în Justiţie - recâştigată. Asigurarea vine din partea ministrului Justiţiei, Vladimir Cebotari, care a fost invitat aseară la emisiunea Fabrika. Potrivit demnitarului, într-o perioadă scurtă vor fi puse în aplicare mai multe mecanisme noi, care vor permite eficientizarea muncii angajaţilor din sistemul judecătoresc, dar şi accesul cetăţenilor la o Justiţie corectă.

"Vrem să introducem dosarul electronic. Dosarul electronic ar însemna că fiecare avocat sau parte la dosar, dândui-se codul de acces, să-şi poată vedea dosarul său personal, probele, argumentele părţilor. Ceea ce ar oferi mai mult timp pentru pregătire, şi o pregătire mai calificată. Am vrea ca anumite tipuri de litigii să se petreacă şi să se termine în una două şedinţe", a spus Cebotari.

Ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, mai vrea ca actul de justiţie să fie independent şi să nu depindă de comenzile politice. Şi lupta cu fenomenul corupţiei din sistem se va număra printre priorităţile demnitarului.

"Sunt cetăţeni care reacţionează la telefoane, şi mi-aş dori ca aceştia să nu fie, sau să fie din ce în ce mai puţini. Se dezvoltă un şir de alte instrumente de a se verifica acest lucru. Testarea integrităţii este unul din aceste instrumente care va veni ori de câte ori, pe neaşteptate de după colţ, sau din umbră, să verifice cât de corect îşi face treaba fiecare în funcţia sa", a precizat ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав