X 
Cutremure stiri: 507

Filip: Sperăm să primim tranșa românească pînă la semnarea acordului cu FMI

27 ian. 2016,, 13:45   Economie
1089 4
Филип: Надеемся получить румынский транш до подписания соглашения с МВФ
Foto: moldnews.md
Premierul Pavel Filip și-a exprimat speranța că tranșa de 60 de milioane de euro, promisă de România în timpul vizitei șefului Executivului la București, va fi alocată pînă la semnarea acordului cu Fondul Monetar Internațional (FMI). Declarația a fost făcută astăzi, în cadrul reuniunii cu președinții de raioane, informează NOI.md.

Potrivit lui Filip, Guvernul dorește să evite neînțelegerile în dialogul cu FMI, de aceea ar „fi de dorit ca tranșa românească să vină pînă la semnarea acordului cu FMI”. Șeful Executivului a menționat că negocierile cu omologul său român, Dacian Cioloș vor contribui la îndeplinirea cît mai rapidă a angajamentelor față de FMI, care cere să fie realizate un șir de reforme importante în sfera social-economică.

Dacian Cioloș a declarat în cadrul întrevederii de ieri cu Pavel Filip că Guvernul României este dispus să ofere țării noastre asistență financiară . Potrivit oficialului român, înainte de alocarea primei tranșe, Guvernul Moldovei trebuie să îndeplinească cîteva condiții care să confirme cursul reformelor pe calea integrării europene. Cioloș a promis că în timpul apropiat partea română va trimite Moldovei mărfuri de prima necesitate în calitate de ajutor umanitar.

Tranșa de 60 de milioane de euro este parte a creditului în mărime de 150 de milioane de euro, promis de România în toamna anului trecut. Amintim că, în octombrie 2015, România a promis să ofere Moldovei un credit în mărime de 150 de milioane de euro, cu o rată a dobînzii de 1,5 anual. Banii urmau să fie transferați în tranșe, în decurs de cinci ani. Însă procedura respectivă a fost sistată de președintele României, Klaus Iohannis, care a pus la îndoială că Guvernul R. Moldova va păstra vectorul de integrare europeană.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав