X 
Cutremure stiri: 503

Popov: Lupu are ultima șansă să rămînă în politică – să devină președinte

28 ian. 2016,, 10:10   Politică
1498 1
Попов: У Лупу последний шанс остаться в политике – стать президентом
Foto: tv7.md
Andrei Popov, ambasadorul Republicii Moldova în Austria, consideră că postul de președinte este ultima posibilitate pentru liderul PD, Marian Lupu, să rămînă pe scena politică. Diplomatul și-a expus opinia în cadrul unei emisiuni la canalul de televiziune TV7, informează NOI.md.

În opinia ambasadorului, Marian Lupu este obligat să-și înainteze candidatura la viitoarele alegeri prezidențiale din martie, ca să-și mențină influența în eșalonul superior al puterii. „Pentru el ar fi bine să ocupe postul de prim-ministru sau de spicher al Parlamentului. În orice caz, Lupu urmează să ia o decizie importantă pentru cariera sa politică”, a menționat Popov.

Diplomatul a criticat actuala procedură de alegere a președintelui de către deputați în Parlament, calificînd-o ca „prostească”. „Președintele trebuie votat nu de aleșii poporului, ci anume de popor”, a declarat ambasadorul.

El a anunțat că în cadrul emisiunii televizate a făcut declarații privind viziunea sa asupra situației nu în calitate de șef al misiunii diplomatice a RM peste hotare, ci ca persoană privată. Popov a mai relatat că a sosit în Moldova deoarece se află în vacanță.

Termenul mandatului actualului președinte, Nicolae Timofti, expiră în martie. Tot atunci sînt preconizate alegerile prezidențiale. Președintele RM este ales prin vot secret în Parlament. Pentru victorie candidatul trebuie să acumuleze cel puțin 3/5 voturi ale deputaților în Parlament, adică minimum 61 de sufragii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав