Cutremure stiri: 507

Candu, despre următorul guvernator al BNM

28 ian. 2016,, 10:17   Politică
1192 3

Foto: noi.md

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, susține că pînă la jumătatea lunii februarie va fi numit un nou guvernator al Băncii Naționale a Moldovei. În acest context, Candu a amintit că are cîteva potențiale candidaturi pentru acest fotoliu și a dezmințit informația precum că funcția ar urma să-i revină, informează UNIMEDIA.

„Am în vizor cîțiva canididați. Preferabil să nu aibă experiență de muncă în ultimii 5 ani în Moldova. Aștept începutul ședințelor plenare. Sper ca la jumatatea lui februarie să avem deja nou guvernator. Să avem deja echipa băncii deja instalată”, a precizat acesta.
Andrian Candu a evitat să dea numele potențialilor candidați la funcția de guvernator.

„Oamenii erau în așteptare să vadă ce se întîmplă la nivel politic. Acum încă nu am acceptul din partea lor. Ei sînt de stofă occidentală. Nu pot să vorbesc acum de nume”, a spus speakerul.

Președintele Parlamentului a infirmat informația lansată de către fostul ministru al Finanțelor Veaceslav Negruța în cadrul emisiunii Alb&Negru, de la UNIMEDIA.

„Nu este adevărat că eu voi fi următorul guvernator. Nici nu-mi doresc. Nu sînt finanțist. Ar fi un angajament asumat pe nedrept. E nevoie de oameni care au experiență în domeniul bancar. Nu poți să i-ai un om de pe stradă”, a conchis acesta.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав