Cutremure stiri: 501

Agropensiunile din Moldova au devenit cunoscute la nivel internațional

28 ian. 2016,, 13:00   Business
1710 2

Agropensiunile din Moldova au devenit cunoscute la nivel internațional
Foto: ipn.md

După o perioadă de trei ani, șase agropensiuni din Republica Moldova au fost certificate și incluse în circuitul internațional. Prin implementarea acestui proiect se va pune unaccent mai mare pe calitatea prestării serviciilor pensiunilor, susțin responsabilii de proiect, citați de NOI.md.

În cadrul unei conferințe de presă, președintele Asociației de Dezvoltare a Turismului în Moldova, Viorel Miron, a anunțat că în urma unei vizite efectuate de către reprezentanții rețelei internaționale de certificare a calității „Certour”, s-au efectuat un șir de evaluări în pensiuni.

„Majoritatea părerilor vizitatorilor țării spun că ospitalitatea tradițională a țării se găsește doar în localitățile rurale. În general, în Moldova se simte o necesitate ca tot ce ține de calitate să fie mai expresiv, în special în locurile în care acest lucru este mai greu înțeles de birocrația locală și este mai apreciat de către turiști. Totodată, este o mare necesitate ca întreprinderile care deservesc vizitatorii la destinație să poată participa la rețele de certificare a calității”, a menționat Viorel Miron.

Proiectul „Certour” a fost implementat pe parcursul anilor 2013-2015, unde cîțiva experți din Grecia, Armenia, Georgia, Moldova și Ucraina au efectuat o evaluare îndelungată a agropensiunilor din țări ca Italia, Spania, Slovenia, Bulgaria, Ucraina, Moldova. La noi în țară au fost certificate următoarele agropensiuni: „Eco resort”, „Casa din luncă”, „Hanul lui Hanganu”, „Fata Morgana”, „Casa verde”, „Vila roz”.

Acest proiect are drept scop sporirea atractivității agroturismului, susținerea afacerilor în domeniul agroturismului, corespunderea așteptărilor și necesităților turiștilor și sporirea calității serviciilor prestate de pensiuni.

Proprietarii pensiunilor certificate susțin că acest certificat de calitate îi va ajuta la majorarea numărului de clienți. Mai mult, ei se pot lăuda cu activități rurale care nu se întîlnesc în alte pensiuni, precum ateliere de încondeiere a ouălor, master-classuri în artizanat și multe altele.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав