X 
Cutremure stiri: 505

Filip tet-a-tet cu oamenii de afaceri: Obiectivul principal este creşterea bunăstării populaţiei

28 ian. 2016,, 17:14   Business
1024 7
Филип провел встречу с предпринимателями
Foto: pdm.md
Premierul Pavel Filip s-a întâlnit cu reprezentanţii mediului de afaceri. În cadrul întrevederii, prim-ministrul a declarat că obiectivul principal este creşterea bunăstării populaţiei.

"Sunt conştient că acest obiectiv nu poate fi atins fără contribuţia mediului de afaceri care poate oferi locuri de muncă, majora volumul afacerilor şi încasările bugetului de stat. Avem toată determinarea să înlăturăm barierele, constrângerile care sufocă mediul de afaceri şi sperie investitorii străini din Republica Moldova", a explicat Filip.

Totodată, şeful Cabinetului de miniştri a spus că dezvoltarea Republicii Moldova trebuie să înceapă din interior: "Ne bazăm pe sprijinul ajutoarelor din partea partenerilor externi, dar totuşi totul trebuie să înceapă de aici. Trebuie să stimulăm dezvoltarea economică a ţării".

De asemenea, premierul ţării a propus crearea unei platforme de comunicare pentru a discuta cu regularitate problemele din domeniul mediului de afceri.

"Un parteneriat între Guven şi mediul de afaceri, ar fi unul benefic pentru ambele părţi, şi respectiv pentru Republica Moldova. Propun crearea unei platforme de comunicare care să se întâlnească regulat. În persoana mea şi a colegilor mei veţi găsi un partener de încredere. Timp de trei luni, Guvernul are ca scop elaborarea unei noi legi care va reglementa controlul agenţilor economici. Se vor lua în calcul toate problemele, pentru ca oamenii de afaceri să poată activa liniştiţi şi plăti impozitele şi taxele, conform legislaţiei în vigoare.", a precizat premierul, Pavel Filip.

Potrivit premierului ţării, platforma va avea cinci reprezentanţi din partea mediului de afaceri care vor face parte din Consiliul economic al prim-ministrului. Consilierii se vor întâlni frecvent şi vor discuta problemele strigente.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав