X 
Cutremure stiri: 507

Ce trebuie să facă Guvernul pentru ca România să transfere banii promişi

29 ian. 2016,, 15:15   Economie
1174 4
Румыния назвала условия предоставления кредита Молдове
Foto: ruvr.ru
Guvernul României i-a pus pe masă lui Pavel Filip o listă de reforme pe termen scurt care trebuie implementate, dacă se doreşte o primă tranşă a creditului de 150 de milioane de euro.

Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al premierului român Dacian Cioloş, a detaliat că este vorba despre numirea unui un nou guvernator la BNM, lansarea invitaţiei către FMI la discuţii privind semnarea unui nou acord, reforme în justiţie, adoptarea legislaţiei financiar-bancare, dialog cu societatea civilă şi prioritizarea implementării Acordului de Asociere.

După întrevederea premierului Pavel Filip cu omologul său de la Bucureşti, Dacian Cioloş a declarat: "Îna­inte de a livra prima tranşă a acor­du­lui ram­bu­r­sa­bil ne aştep­tăm din par­tea Guver­nu­lui R. Mol­dova să vină cu câteva măsuri care să demon­streze voinţa de reformă. Am spus că, până la sfârşi­tul săp­tămâ­nii, vom veni cu o listă de câteva măsuri pe care guver­nul ar putea să le ia îna­inte de a trans­mite de la Bucu­reşti această primă tranşă", a anu­nţat pre­mi­e­rul român.

La rândul său, Pavel Filip a dat asi­gu­rări că noul guvern este deter­mi­nat să demon­streze că este unul pro-european.

"În pri­mele 100 de zile de guver­nare ne-am pro­pus sta­bi­li­ta­tea finan­ci­ară, dar fără aju­to­rul Româ­niei sar­cina e foarte difi­cilă. Mulţu­mesc încă o dată pen­tru dis­po­ni­bi­li­ta­tea Româ­niei de a acorda spri­ji­nul ram­bu­r­sa­bil de 150 de mili­oane de euro în con­di­ţi­ile în care guver­nul va demon­stra că merge pe calea refor­me­lor. Am dis­cu­tat să uti­li­zăm şi aju­to­rul neram­bu­r­sa­bil de 100 de mili­oane de euro, din care până acum am acce­sat o tre­ime", a decla­rat pre­mi­e­rul Pavel Filip.

La înce­pu­tul lunii noiem­brie 2015, Klaus Iohan­nis, preşe­din­tele Româ­niei, a tri­mis Par­la­men­tu­lui spre ree­xa­mi­nare Legea pen­tru rati­fi­ca­rea Acor­du­lui pri­vind asis­tenţa finan­ci­ară ram­bu­r­sa­bilă între Româ­nia şi R. Mol­dova, con­si­de­rând că pro­mul­ga­rea nu este oport­ună atât timp cât nu există cer­ti­tu­di­nea con­ti­nu­ă­rii pro­ce­su­lui de reforme.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав