Cutremure stiri: 507

Filip promite să coopereze activ cu autorităţile locale

29 ian. 2016,, 15:42   Politică
957 1
Филип обещает активно сотрудничать с местными властями
Foto: europalibera.org
Noul guvern va coopera activ cu autorităţile locale. A dat aceste asigurări premierul Pavel Filip vineri, la şedinţa Congresului Autorităţilor Locale din Moldova (CALM).

Premierul spus că intenţionează să menţină "un dialog permanent şi deschis cu primarii, în care nu va fi loc pentru subiecte interzise".

"Culoarea politică a primarului nu este atît de importantă. El trebuie să lucreze pentru cetăţeni – locuitorii unui anumit teritoriu, să servească interesele lor. Nu vreau să las impresia de populist şi să fac promisiuni deşarte, dar echipa mea este o echipă de tehnicieni, o echipă de acţiuni. Drept priorităţi pentru următoarele săptămîni considerăm intensificarea luptei cu corupţia, stabilirea relaţiilor cu mediul de afaceri, soluţionarea problemelor din sectorul energetic", a spus premierul.

Premierul a recunoscut că Guvernul trece acum printr-o perioadă destul de dificilă, cînd credibilitatea autorităţilor este la un nivel extrem de mic.

"Avem o ultimă şansă de a salva situaţia şi sînt încredințat că o vom putea folosi. Presiunile asupra Guvernului din partea manifestanţilor doar ne mobilizează. Sînt sigur că actuala criză financiară şi economică din ţară este rezultatul instabilităţii şi proceselor politice. Dar trebuie să căutăm o soluţie şi în această activitate am dori să avem sprijinul administraţiilor publice locale", a spus premierul, menţionînd că Guvernul va căuta căi de recîştigare a încrederii cetăţenilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав