Cutremure stiri: 503

În Parlament va fi creată o subcomisie pentru monitorizarea hotărîrilor de condamnare a Moldovei la CEDO

2 feb. 2016,, 15:05   Politică
950 3
Парламент проанализирует решения ЕСПЧ против Молдовы
Foto: unimedia.info
Implementarea hotărîrilor Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) în Republica Moldova va fi monitorizată de o subcomisie creată în cadrul Parlamentului. Această decizie a fost luată marţi de Comisia parlamentară pentru drepturile omului şi relaţii interetnice.

Vicepreşedintele Parlamentului, Liliana Palihovici, prezentă la şedinţă, a menţionat că, "din cauza unor legi învechite, Moldova a pierdut mai multe dosare la CEDO".

"Din acest motiv, avem nevoie de înfiinţarea unei subcomisii în cadrul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, care se va ocupa nemijlocit de dosarele de condamnare a RM", a spus ea.

Potrivit spuselor sale, "ulterior, după ce vor fi identificate încălcările sistemice, comisia va veni cu un set de propuneri pentru modificarea legislaţiei în vigoare".

CEDO a înregistrat 1011 cereri îndreptate împotriva Republicii Moldova în anul 2015. Din 1998 pînă în 2015, CEDO a înregistrat circa 12 mii de cereri îndreptate împotriva Moldovei. În 2015 CEDO a pronunţat 19 hotărîri în cauzele moldoveneşti unde Guvernul RM a fost obligat să plătească compensaţii în mărime de 211,7 mii euro. RM se află pe locul 3 din cele 47 de ţări membre ale Consiliului Europei după numărul de plîngeri depuse la CEDO.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав