Cutremure stiri: 507

Filip a fost felicitat de prim-ministrul Turciei

3 feb. 2016,, 10:10   Politică
1158 3
Филипа поздравил премьер-министр Турции
Foto: ipn.md
Moldova este interesată în extinderea relațiilor bilaterale cu Turcia în cele mai diverse domenii. Declarația a fost făcută de către prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, în cadrul întrevederii cu ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Turciei la Chișinău, Mehmet Selim Kartal, care i-a înmînat scrisoarea de felicitare cu prilejul învestirii în funcţie din partea omologului său turc, Ahmet Davutoglu. Cei doi oficiali au discutat despre situaţia din ţara noastră, relaţiile dintre Moldova şi Turcia, dar şi perspectivele de impulsionare a acestora, relatează NOI.md.

Pavel Filip a menţionat că Turcia este un partener important pentru Moldova şi a remarcat, în mod special, relaţiile comerciale şi investiţionale dintre cele două state, precum și a apreciat susţinerea Turciei acordată instituţiilor de învăţămînt, dar şi faptul că un număr mare de tineri studiază în această ţară. El și-a exprimat încrederea că relaţiile dintre Moldova şi Turcia se vor dezvolta în continuare. „Echipa guvernamentală pe care o conduc este determinată să muncească intens pentru a avea rezultate cît mai rapide, astfel încît să recăpătăm încrederea cetăţenilor din ţara noastră, dar şi a partenerilor de peste hotare”, a declarat Pavel Filip.

La rîndul său, Mehmet Selim Kartal a salutat numirea lui Pavel Filip în funcţia de prim-ministru al Moldovei şi a opinat că stabilitatea şi pacea sînt esenţiale pentru dezvoltarea ţării noastre, dar şi a regiunii în ansamblu. „Situaţia actuală în Turcia este una complicată, au loc atacuri teroriste, unele soldîndu-se cu victime omeneşti. Astfel, pentru ţara mea pacea şi stabilitatea este foarte importantă”, a spus ambasadorul.

Părţile au discutat, de asemenea, despre aprofundarea dialogului politic prin stabilirea unor vizite la nivel înalt, precum şi despre necesitatea urgentării procedurii de semnare a Acordului bilateral privind protecţia socială a cetăţenilor.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав