Cutremure stiri: 503

Filip intenţionează să discute o serie de subiecte importante la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate

3 feb. 2016,, 11:50   Politică
768 3
Филип намерен обсудить ряд вопросов на заседании Высшего Совета безопасности
Foto: gov.md
Prim-ministrul Pavel Filip și-a declarat intenţia de a discuta o serie de subiecte importante pentru ţară la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate. Premierul a anunțat acest lucru în fața jurnaliştilor, după şedinţa Comisiei pentru integrare europeană.

Premierul a confirmat că acest subiect s-a discutat şi la întrevederea cu preşedintele Nicolae Timofti şi preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

"Noi am convenit să discutăm o serie de subiecte importante care ţin, inclusiv, de securitatea ţării. Este vorba despre nivelul de criminalitate şi acţiunile întreprinse în acest sens, despre proteste şi acţiunile instituţiilor de stat, precum şi despre situaţia din sistemul bancar", a spus Filip.

Premierul a exprimat îngrijorare în legătură cu protestele de la Chişinău şi a declarat despre disponibilitatea de a îndeplini unele revendicări.

"Noi am urmărit atent activitatea Forumului Civic. La acesta s-au înaintat diferite propuneri. Noi sîntem gata să le discutăm. Deja i-am sunat pe unii lideri ai protestatarilor pentru a ne întruni şi discuta aceste revendicări", a spus Filip.

Și Serviciul de presă al Preşedintelui a comunicat că întrevederea preşedintelui cu spicherul şi prim-ministrul a avut loc. Conform mesajului, la şedinţă s-a discutat şi agenda Parlamentului pentru sesiunea primăvară-vară şi au fost examinate sarcinile deputaţilor în această perioadă.

"A fost subliniată importanţa adoptării de către Parlament a proiectelor de lege necesare impulsionării proceselor de reformă şi implementării Acordului de asociere cu Uniunea Europeană", menţionează Serviciul de presă al şefului statului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав