X 
Cutremure stiri: 507

Ce au convenit Filip și Tapiola

3 feb. 2016,, 15:15   Politică
1114 5
О чем договорились Филип и Тапиола?
Foto: itmoldova.com
Prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, și șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, s-au pronunțat pentru adoptarea unor măsuri decisive de sporire a credibilității structurilor de stat ale țării noastre prin realizarea unei comunicări deschise cu societatea civilă şi impulsionarea relaţiilor cu partenerii externi. Ei au făcut declarații în acest sens în cadrul unei întrevederi, unde ambele părți au examinat realizarea agendei europene a Moldovei şi impulsionarea reformelor în diverse domenii, relatează NOI.md.

Pavel Filip a reiterat determinarea Guvernului de a avansa rapid în promovarea acelor măsuri care vor da rezultate în cel mai scurt timp, în vederea îmbunătăţirii vieţii oamenilor. Premierul a menţionat că echipa sa conştientizează deplina responsabilitate în acest sens şi consideră că cea mai sigură cale pentru a obţine progres este punerea în aplicare a prevederilor Acordului de asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană.

El a menționat că implementarea Acordului de asociere este în continuare prioritatea naţională a Moldovei, atît la nivel de politică internă, cît şi externă. Pavel Filip a spus că la ședința Comisiei guvernamentale pentru integrare europeană s-a propus un obiectiv ambiţios – înlăturarea în termen de o lună a restanţelor existente în realizarea Planului naţional de acţiuni pentru implementarea Acordului de asociere. „Înţelegem că nu este uşor, dar noi vom depune tot efortul, vom colabora strîns cu parlamentarii, astfel încît agenda europeană să devină una comună pentru Guvern şi Parlament”, a menţionat Pavel Filip.

Pirkka Tapiola a salutat propunerea prim-ministrului Pavel Filip de a organiza în timpul apropiat o şedinţă comună cu participarea membrilor Guvernului, a conducerii Parlamentului şi comisiilor parlamentare privind executarea programului de implementare a Acordului de asociere RM-UE, la care să fie invitaţi ambasadorii ţărilor Uniunii Europene în Moldova.

Părțile au discutat, de asemenea, despre acţiunile prioritare care urmează a fi întreprinse în vederea pregătirii către Consiliul de asociere RM-UE, armonizarea cadrului normativ naţional la standardele europene, consolidarea instituţiilor statului, ameliorarea situaţiei în sistemul financiar-bancar şi dezvoltarea social-economică a Moldovei.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав