Cutremure stiri: 503

Glavan: Voi demisiona, dacă va dori premierul

4 feb. 2016,, 15:35   Societate
1214 5
Главан: Подам в отставку, если того пожелает премьер
Foto: noi.md
Ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan, a declarat că tragedia din familia Baștovoi a lovit puternic în imaginea sistemului ocrotirii sănătății. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la „TVR Moldova”, informează NOI.md.

Glavan și-a exprimat regretul în legătură cu cele întîmplate în familia Baștovoi, menționînd că este gata să demisioneze în cazul în care Guvernul va veni cu această inițiativă. „Serviciul medical de urgență nu a funcționat corespunzător. Acest fapt a pus umbră pe reputația întregului sistem de ocrotire a sănătății și pe serviciul medical de urgență în particular”, a subliniat ministrul.

Glavan a recunoscut că asupra setului de legi care reglementează activitatea Serviciului mai este de muncit. Potrivit demnitarului, Legea ocrotirii sănătății, care reglementează activitatea Serviciului medical de urgență, a fost aprobată în martie 2009 și necesită corectări.

Totodată, ministrul Sănătății, în linii generale, este de acord cu rezultatele anchetei interne, care a constatat că medicii nu au avut motive întemeiate pentru a intra în casă. „Cei care au sunat la serviciul de urgență nu s-au adresat poliției, de aceea echipa de medici nu a bănuit nimic. Însă aceasta nu justifică neajunsurile din sistemul de acordare a ajutorului cetățenilor, în care serviciile medicale trebuie să-și coordoneze acțiunile cu salvatorii și organele de drept”, a spus Glavan.

Ministrul Sănătății a salutat inițiativa premierului Pavel Filip cu privire la crearea Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, care ar uni serviciul de pompieri, serviciul medical de urgență, poliția și serviciul gaze.

Anterior Ministerul Sănătății a comunicat că echipa medicilor de la Salvare nu a intrat în casa familiei Baștovoi pentru că nu avea temeiuri legitime. Medicii au lăsat pe ușa casei un bilețel în care au indicat timpul sosirii la fața locului. Potrivit medicilor, ei nu au avut suspiciuni de agresiune sau violență, pentru că victimele nu au apelat poliția.

Tragedia produsă în familia ex-deputatului Andrei Baștovoi s-a produs în noaptea spre 31 ianuarie . În casa acestuia s-a produs o scurgere de gaze, în urma căreia a murit soția lui Baștovoi, Svetlana, iar feciorul lui Mircea a fost găsit în stare de comă. În prezent, tînărul este spitalizat.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав