Cutremure stiri: 503

Gorelova: Vizita în Moldova a Misiunii FMI înseamnă recunoaşterea competenţelor Guvernului

5 feb. 2016,, 16:10   Economie
2255 7
Горелова: Приезд миссии МВФ означает признание полномочий правительства
Foto: obozrevatel.com
Apropiata vizită a misiunii FMI în Republica Moldova înseamnă, în primul rînd, că problema partenerilor abilitaţi pentru negocieri din partea Moldovei a fost soluţionată. Este opinia doctorului în economie, directorului adjunct al Centrului de Cercetări Strategice şi Reforme, Elena Gorelova, care a comentat declaraţia premierului Pavel Filip privind vizita preconizată pentru 21 februarie a Misiunii FMI în RM.

„Cabinetul de miniştri este aprobat şi, evident, în viitorul apropiat vom avea un guvernator abilitat”, a menționat Gorelova.

În opinia ei, Misiunea va examina şi va aprecia situaţia, ceea ce nu va însemna semnarea automată şi rapidă a noului acord.

"Atingerea unui acord în urma negocierilor nu este o condiţie suficientă pentru semnarea unui nou memorandum. Va fi păstrată în Moldova stabilitatea politică, sînt mari riscurile schimbării puterii, cu ce vor rezulta alegerile prezidenţiale – toate aceste întrebări rămîn deocamdată actuale", a spus expertul.

În opinia Elenei Gorelova, negociatorii moldoveni trebuie să convingă Misiunea FMI de faptul că ei vor asigura nu doar promovarea reformelor, stabilitatea economică şi financiară, dar şi cea politică.

"Dacă vor reuşi, atunci Misiunea va aviza pozitiv semnarea unui nou memorandum. Dar indiferent de faptul va fi sau nu semnat un nou memorandum cu FMI, situaţia economică din ţară rămîne dificilă. Este puţin probabil că vom reuşi în curînd să depăşim criza, chiar şi cu sprijinul financiar al FMI şi al altor parteneri externi de dezvoltare, deoarece cauzele acesteia nu constau în lipsa sprijinului, ci în lipsa unei politici adecvate a autorităţilor", consideră Gorelova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав