X 
Cutremure stiri: 505

Ministerul Finanţelor a cedat întreprinzătorilor poziţiile din proiectul bugetar-fiscală-2016

7 feb. 2016,, 09:30   Business
993 1
Foto: noi.md
Recent la Ministerul Finanțelor a avut loc o întâlnire a conducerii ministerului, FISC-ului, Serviciului Vamal cu întreprinzătorii, la care s-au discutat propunerile businismanilor pe marginea proiectului politicii bugetar-fiscale pentru a.2016. Cu referire la faptul că proiectul nominalizat a fost elaborat anterior de fosta guvernare și acesta urmează a fi revăzut, ministrul finanțelor Octavian Armașu a căzut de acord cu majoritatea propunerilor întreprinzătorilor.
1) Ministerul Finanțelor a promis că minimum pentru un an va rata să întroducă limitarea și controlul la transfertul prețurilor.
2) O altă întrebare din proiect discutată a fost propunerea de a întroduce impozitul auto, care se propunea a fi transferat la bugetele llocale. Ministerul Transporturilor insistă ca acest impozit să se transfere ca și anterior la Fondul rutier și nu la bugetele locale.
3) Ministrul Finanțelor a promis să se ocupe cu întrebarea majorării accizelor la importul automobilelor în cazul elaborării proiectului politicii bugetar-fiscale pentru a.2-17.
4) S-a reușit a stopa majorarea accizului la bere de la 2,15 lei la 5 lei pentru un litru. Ministerul Finanțelor a promis că propunerea Ministerului Agriculturii parvenită în ultimul timp în proiect va fi exclusă și studiată suplimentar cu participanții pieței.
5) Întreprinzătorii au primit confirmare că nu se va sili cu întroducerea evaluării odată în trei ani a imobilului și anterior se va elabora conceptul și baza metodologică necesare pentru evaluare, iar ăntroducerea se va efectua posibil în anul următor.
6) Din proiect se va exclude propunerea de restricție de a pleca după hotarele țării pentru persoanele fizice și juridice care vor avea datorii la buget mai mari de 5 mii lei și respectiv 100 mii lei, dat fiind că această măsură limitează drepturile cetățenilor la libera plecare.
7) Se va exclude din proiect și obligativitatea cetățenilor să lămurească FISC-ului proveniența mijloacelor la procurarea automobilelor mai scumpe de 30 mii euro.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Utilizați inteligența artificială în munca/studiile dumneavoastră?
Caii moldovenești, în centrul unui scandalСандуляк Владислав